22 Aralık 2012 Cumartesi

Meme Kanseri Riskini Azaltmak İçin Düzenli Egzersiz



Yapılan pek çok araştırma, düzenli olarak haftada 4-7 saat, orta veya yüksek düzeyde egzersiz yapmanın meme kanseri riskini düşürdüğünü gösteriyor.
Amerikan Kanser Derneği ve pek çok doktor meme kanseri teşhisi konan hastalarına da, hastalığın tekrarlama riskini azaltmak için düzenli olarak haftada 4-5 saat egzersiz yapmalarını öneriyor.
Egzersiz yapmak kan şekerini düzenleyerek kandaki insülin benzeri büyüme faktörlerinin belli bir seviyede kalmasını sağlıyor. İnsülin benzeri büyüme faktörleri meme hücrelerinin büyümesini ve davranışını da etkileyen bir hormon. Düzenli egzersiz yapan kişiler genel olarak daha sağlıklı oluyor ve sağlıklı bir kiloda kalabildikleri için yağ oranları egzersiz yapmayan kişilere göre daha düşük. Yağ hücreleri östrojen üretiyor ve fazla yağ hücresi demek fazla östrojen üretimi demek. Meme hücreleri uzun süreli olarak fazla miktarda östrojene maruz kaldıklarında ise meme kanseri oluşma riski daha yüksek oluyor.
Amerika'da yapılan yeni bir araştırmaya göre çok hafif bile olsa günde 2 saat egzersiz yapan kadınların meme kanserine yakalanma riski, egzersiz yapmayan kadınlara göre %30 daha düşük! Ancak, menopozdan sonra çok miktarda kilo almak, bu olumlu etkiyi yok ediyor. 25 Haziran 2012'de yayınlanan bu araştırma meme kanseri teşhisi konmuş 1504 kadın ve meme kanseri teşhisi konmamış 1555 kadın üzerinde yapılmış. Kadınların yaşları 20 ile 98 arasında değişiyor.


Daha Fazlası: http://www.tupbebek.com/makaleler/jinekoloji/meme-kanseri-riskini-azaltmak-icin-duzenli-egzersiz##ixzz2FnADblGe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hurlist